MijnOverheid activeren

Het activeren van MijnOverheid is niet moeilijk, je hoeft hiervoor alleen maar in het bezit te zijn van een persoonlijke DigiD. Heb je nog geen DigiD, dan moet je deze eerst zelf aanvragen. Om je te kunnen registeren moet je 3 eenvoudige stappen doorlopen.

Stap 1. Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd met je persoonlijke DigiD op MijnOverheid.nl moet je ermee akkoord gaan dat je voortaan post van de overheid digitaal ontvangt in een Berichtenbox binnen MijnOverheid.

Stap 2. Je geeft een e-mailadres op (niet verplicht), zodat je notificaties kunt ontvangen van nieuwe berichten in jouw Berichtenbox of eventuele wijzigingen in je lopende zaken. Om te controleren of het e-mailadres echt van jou is krijg je direct een e-mail met daarin een code, deze voer je vervolgens in op het scherm.

Stap 3. Als laatste wordt er gevraagd om een gebruikersnaam die je kunt gaan gebruiken. Het registeren van een gebruikersnaam is niet verplicht, je logt namelijk altijd in met je DigiD.


Inloggen MijnOverheid

Heb je jezelf al eens eerder geregistreerd voor MijnOverheid dan kan je op een later moment gewoon inloggen met je persoonlijke DigiD. Om misbruik te voorkomen is het aan te raden om altijd in te loggen op een computer met antivirussoftware en een beveiligde verbinding. Log voor MijnOverheid in via de officiële website www.mijnoverheid.nl, nergens anders.